"Още от първия ден повтаряме на футболистите, че трябва да се надиграваме с Холандия в определени моменти. С глуха защита няма как да победим. Но трябва да сме много разумни, защото знаем силата на противника."

Това обяви селекционерът на националите Петър Хубчев на последната си пресконференция преди утрешната световна квалификация с Холандия от 21:45 часа на стадион "Васил Левски".

Хубчев продължава да вярва в победата, въпреки че понесе удари. Контузии получиха двама основни футболисти - вратарят Владислав Стоянов и халфът Георги Миланов. Към тях прибавяме и капитанът Светослав Дяков, отпаднал още преди дни.

В негово отсъствие капитанската лента отново ще сложи Ивелин Попов.

„Имам проблеми. Не го крия. Това са неща, които съпътстват футболната игра и ние трябва да живеем с тях, отчете селекционерът. - Трябва веднага да търсим друго решение. Така се постарахме да е и тази седмица. При всички положения има едно чувство на съжаление. Този мач е важен както за холандците, така и за нас. Предвид класирането в групата, разликата в точките не е голяма. Ще опитаме да играем нашия стил, без да се притесняваме от силата на съперника. Уважаваме ги, но нищо повече. Със сигурност не усещаме този мач като финал, по-скоро като важен двубой. Със сигурност амбициите на Холандия са по-големи от нашите, но ние също искаме да се представим на ниво.”

„Холандия разполага с много подмладен отбор, но въпреки това се в топ 5 на Европа. Според мен именно младите футболисти правят този отбор гладен за успехи”, допълни наставникът.

До момента за мача са продадени около 10 000 билета. Очаква се на стадиона да има поне 15 хиляди зрители.