Трима елитни български съдии ще бъдат наказани заради прегрешения в последнитге кръгове от Първа лига, разкри шефът на съдийската комисия (СК) на БФС Петър Петров пред "Диама спорт". Най-нашумял е случаят на Веселин Мишев, пуснал засади и при двата гола на "Лудогорец" в гостуването на ЦСКА-София в събота (2:0).

В дербито на последния кръг от първата фаза на шампионата Мишев беше асистент на новия депутат от ГЕРБ Стефан Апостолов, който в същото време получава висока оценка. Тя му е дадена от французина Марк Бата, който наблюдава работата на СК в ролята на консултант.

„Веселин Мишев сяда на резервната скамейка за дълго време“, каза Петър Петров.

Цялото интервю с Марк Бата и шефа на съдиите Петров ще бъде излъчено в сряда не преди 22:30 часа по "Диема спорт".

Консултантът Бата, бивш началник на френските арбитри, осъди остро диктора на срещата ЦСКА - "Лудогорец" с думите, че това е бил призив за война. По радиоуредбата бе съобщено, че и двата гола на гостите са от засади. Това стана след почивката. "Червените" понесоха тежка санкция за тази волност.

Французинът определи изминалия уикенд, като черен за българските съдии.

Бата заяви, че няма как с категоричност да се каже дали има засада или не при първото попадение на Козмин Моци. Той отбеляза, че втория гол на "Лудогорец" е от очевидна засада и това повлиява на крайния резултат на мача.

„Длъжни сме да признаем, че имаше грешка, която повлия на крайния резултат“, допълни Бата.

Французинът все пак похвали прогреса на съдиите и специално Стефан Апостолов за неговото израстване.

Допълнителният съдия в мача между "Дунав" и "Славия" (1:1) Георги Димитров също е наказан, тъй като има много ниска оценка. Той не видя как футболист на "Дунав" (Русе) играе с ръка, преди да прати топката във вратата на "белите".

Санкция ще понесе и Тихомир Алексов заради срещата "Славия" - "Верея" (3:1). Софиянецът изгони пресилено футболист на старозагорци и даде спорна дузпа за домакините.