Служебният премиер Огнян Герджиков, братята Кирил и Георги Домусчиеви, кметът на Разград Валентин Василев и други официални лица откриха новата футболна база на "Лудогорец" за 15 милиона лева. Стойността разкри самият Кирил Домусчиев.

Той бе запитан дали ще отвърне на атаките на собственика на ЦСКА-София Гриша Ганчев, който го нападна миналата седмица покрай проваления търг за емблемата на ПФК ЦСКА и индиректно обвини, че стои за офертата от страна на алтернативния ЦСКА 1948.

"Смятам, че простотията в българския футбол е прекалено много, каза днес босът на шампионите. - Всеки клуб трябва да гледа себе си. Атаките не ме вълнуват и не смятам да отговарям. Казах, че ще изграждаме стадион, багерите дойдоха. Казах, че ще продължим с инвестициите в базата, правим го. Не ме занимавайте с простотии, с кредитни милионери, разследвани лица или такива, които са известни със своята неизвестност. Не ме вкарвайте в такива неща. Не ми е на нивото."

 

"Щастлив съм, че стъпка по стъпка превръщаме своите мечти в реалност. Радостно е не само че мъжкият отбор, децата и юношите ни постигат сериозни успехи, а че и ние успяваме да построим всичко необходимо за тези успехи. Дали сме на нашите треньори хардуера, сега чакаме от тях софтуера", обави още той.

Според Домусчиев стойността на първия тренировъчен комплекс на "Лудогорец" е 10 милиона лева. Това означава, че само базата струва 25 млн. А инвестицията не спира дотук. Тепърва ще се строи хотел-общежитие с ресторант и възстановителен център. Там ще живеят юношите на "орлите", които не са от Разград (разбирай повечето), а мъжкият отбор ще отсяда на лагери.

Шефът на КРИБ обеща, че до лятото ще бъде готов сектор "В" на стадиона в Разград.

Празникът започна с мажоретки и водосвет. 

"Изумен съм от това, което виждам. Ако преди 10 години някой ми бе казал, че "Лудогорец" ще стане пълен хегемон в нашия футбол и ще печели титлата толкова години подред, нямаше да му повярвам, а щях да го обявя за луд. Ето че това вече е реалност. Нещо повече, "Лудогорец" често ни дава поводи за гордост с успехите си по европейските терени", заяви проф. Герджиков.

Станислав Черчесов (вляво) и Георги Дерменджиев (вдясно).

Георги Домусчиев обяви, че благодарение на силните мачове на "орлите" по европейските терени е успял да види базите на много големи клубове на Стария континент.

"Тогава благородно им завиждах, а днес се чувствам горд, че и нашите деца вече имат възможност да се радват на такива чудесни условия", изтъкна той.

Церемонията по откриването на новата база уважиха още заместник изпълнителният директор  на БФС Антон Попов, членът на Изпълкома на централата и съветник на спортния министър Емил Костадинов, спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров, легендата Георги Димитров-Джеки, селекционерът на руския национален отбор Станислав Черчесов и други.

Братя Домусчиеви получиха много подаръци. Антон Попов им връчи копие на Панагюрското съкровище от името на Борислав Михайлов.