Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна днес с лидера на "Воля" Веселин Марешки, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Срещата е била работна. Марешки е декларирал, че ще подкрепи ГЕРБ за пълен управленски мандат.

Темите на разговора между двамата са били българското председателство на ЕС, мигрантският натиск, Брекзит, Европа на скорости и стабилността на бъдещото управление на страната.

Марешки и Борисов са се обединили около извода, че по тези теми България се нуждае от надпартийност и национален консенсус Борисов за пореден път е декларирал, че ГЕРБ ще гарантира евроатлантическата ориентация на България и че основните приоритети пред център-дясното управление на страната остават ниските данъци и увеличаването на ръста на икономиката.

Екипите на ГЕРБ и "Воля" ще продължат да провеждат работни срещи за намиране на формулата за гарантиране на широко и стабилно парламентарно мнозинство. Веселин Марешки подчерта, че позиционирайки се в център-дясното политическо пространство, "Воля" ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Бойко Борисов.

По-рано днес обаче Марешки заяви, че коалиция между ГЕРБ и "Обединените патриоти" няма шанс да изкара пълен мандат и това звучи "абсурдно":

"Програми през годините сме видели много. Мисля, че математически и чисто програмно коалиция ГЕРБ - патриоти не би издържала", коментира Марешки.

Той подчерта, че никой не го е търсил за преговори и отбеляза, че явно Борисов ще разговаря с него, след като се срещне с всички други формации.