Италия е поредният световен шампион, който се прощава рано с мондиала след загуба с 0:1 от Уругвай в решителен мач от група "Д". "Урусите" събраха 6 точки и отиват на осминафиналите заедно с Коста Рика, която завърши 0:0 с Англия в мач без значение.

Равен пращаше Италия надред. Диего Годин засече с глава в 81-вата минута центриране от корнер за триумфа на латиноамериканците. "Скуадра адзура" игра с 10 души повече от половин час заради директен червен картон на Клаудио Маркизио за нарушение.

Малко преди гола на Годин съдията изглежда не видя сблъсък между Луис Суарес и Джорджо Киелини в пеналта на италианците. Нападателят захапа защитника по рамото и напомни за "канибалските" си изпълнения с фланелката на "Ливърпул".

Коста Рика спечели квартета, Уругвай е на второ място за поредната успешна за латиносите развръзка на световното, а фаворизираните Италия и Англия се присъединяват към Испания и ще догледат форума по телевизията.

След отпадането, второ поредно за "адзурите" в първата фаза на световно, селекционерът Чезаре Прандели подаде оставка. А само преди броени седмици бе подновил договора си. 

Крайно класиране в група "Д"

1. Коста Рика  4:1  7

2. Уругвай        4:4  6

3. Италия         2:3  3

4. Англия          2:4  1