Саудитски футболен запалянко направи списък с правила, с които съпругата му е длъжна да се съобразява докато върви световното по футбол в Бразилия. За да сигурен в ефективността на разпореждането си, мъжът направил няколко копия и ги разлепил на най-ключовите места в дома на двойката. 

Той уверил половинката си, че прави това с една единствена цел: да не бъде бракът им поставен под напрежение. А едно от усложненията за жените в Саудитска Арабия идва от това, че те нямат право да шофират. В най-добрия случай могат да използват такси. 

Ето и най-основните точки от правилника:

* Жената е длъжна да информира съпруга си за планове да посещава свои роднини или приятелки най-малко два часа преди началото на мач.

* Посещения в търговски центрове, в които се предполага, че пазаруването ще отнеме часове, се праят само в дните, в които няма мачове на световното.

* Желателно е съпругата да подкрепя отборът, за който вика спътника ѝ в живота. Той бе за Италия, но от днес се предпорлага, че ще си избере друг тим, тъй като "скуадрата" отпадна драматично от мондиала. Специално е упоменал кой е любимият му отбор.

* Да се въздържа от коментари, когато мъжът ѝ е много щастлив или пък ядосан по време на мач.

* "Под влияние на емоционален стрес може и да се случи така, че да хвърля дистанционното на телевизора, а не искам ти да си мишената. Желанието ми е да съхраня красотата ти", пише дословно към една от точките.

* "Когато има решителен мач, бих искал да си готова да приемеш изблиците на невъздържаност от моя страна. Имам определен начин да подкрепям любимия си отбор. Не искам нищо да те плаши", гласи друга. Е, снощи вероятно не ѝ е било леко на жената, особено в края на мача Италия - Уругвай (0:1)...

Запалянкото специално уточнил, че правилата важат до последния съдийски сигнал на финала и награждаването.