Конкуренцията няма почивен ден. Това го знаят и Британските авиолинии. Но знаят и как да предлагат неструващи нищо, а ефективни екстри в угода на пътника.

На всеки, комуто се е налагало да лети дълго със самолет, често му се е случвало да иска да проспи пътуването, но да не успява. Всеки пасажер има своя технология за приспиване - четене, гледане на отдавна омръзнал филм, зяпане на облаците. Не винаги обаче тези номера са успешни.

Компанията British Airways намери още един изход от ситуацията. В самолетите на авиокомпанията, които правят дълги полети (например Лос Анджелис - Хонконг или Торонто - Ню Йорк) към задължителната система за развлечение има една екстра. Към досегашните екшъни и фентъзита, които по-често  дразнят, а не успокояват пътника, е добавен 7-часов филм. В главната (и единствена) роля е влакът по маршрута Берген - Осло, като камерата е закрепена на челото на локомотива. През всичките 7 часа зрителят гледа как влакът се носи по релсите посред монохромния зимен пейзаж на норвежката пустош. Чудесно успива, твърдят от British Airways. 

Стартът на "прожекцията" е от 1 юли. В плановете на авиокомпанията е и разнообразяването на този тип "забавление" с филми за бродиране на гоблени, хранене на птици в езеро и разходка в пуст парк.