От името на оглавявания от Николай Ненчев БЗНС бе разпространена позиция, в която се настоява за оставка на главния прокурор Сотир Цацаров.

Партията на доскорошния военен министър се присъединява към "Да, България" и иска напускането на Цацаров по повод скандала със Сашо Дончев и Георги Гергов.

В становището се казва, че Цацаров си позволява силово да оказва натиск върху медийния живот, както и че "е концентрирал в себе си толкова влияние, че може да подложи на смазващ натиск всеки български гражданин"  (срещу Николай Ненчев текат едно дело и едно досъдебно производство, б.р.).

Ето и пълния текст:

"След публично оповестения скандал става ясно, че Сотир Цацаров не просто си позволява да се среща с представители на влиятелни бизнес кръгове, но и силово да оказва натиск върху медийния живот и то от позицията на човек, разполагащ с безконтролна власт.

Смятаме, че Цацаров, като главен обвинител, е концентрирал в себе си толкова влияние, че може да подложи на смазващ натиск всеки български гражданин, дръзнал да наруши схемите на обслужваните от него бизнес и политически лобита. Недопустимо е фигурата на Главен прокурор да е толкова компрометирана и да има над 90 процента обществено недоверие. Наистина ли в институцията, в която нацията трябва да намира справедливост, се укрива главният пазител на задкулисието?

Заявяваме, че в демократичния политически ред главен прокурор да наставлява или преследва – министри, бизнес и медии или да оказва неправомерен контрол върху работата на почтените български прокурори е поведение, изискващо незабавната му ОСТАВКА."