"Тя (Корнелия Нинова) говореше един месец, че ще ни победи. Така че, като каже "добър ден", светвайте лампите."

Така коментира днес в Ямбол вероятният бъдещ премиер Бойко Борисов прогнозата на Корнелия Нинова, че няма да изкарат цял мандат.

И веднага направи преход към скандала на деня - срещата на Сотир Цацаров със Сашо Дончев и Георги Гергов, която досега не бе коментирал:

"Щото и сега с тези червени олигарси и всичко това, което направиха, прехвърлиха от болната на здравата глава проблема. Щото аз се надявам, че и главният прокурор, и всички ще обяснят и... Това и за главния прокурор е и една обица на ухото: че червените олигарси правят капани много често. Трябва много да се внимава с тях", предупреди Борисов в своя първи коментар по темата.

 

"Според мене това е една по-голяма игра, която се играе срещу институциите, но за всеки - обеца на ухото! По каква работа олигарси, червени, търсят институциите, правят подобни срещи, за да излезе накрая главният прокурор - посочи недвусмислено Борисов кой е невинната жертва. - А защо там са били? Защо са го викали? Какво са му давали, какво са искали от него?! Преди това имали ли са други лидери, червени, срещи с него?"

Борисов изрази увереност, че знае, че Цацаров един ден ще отговори. И веднага декларира, че с нито един представител на ГЕРБ, освен когато са ги викали на разпит, от прокуратурата не са се виждали (което е малко странно, защото всяка сряда след МС Борисов и избрани министри се срещаха с главния прокурор и с шефовете на сигурността, б.р.).

Той съзря опит "те" да завземат всички власти, защото така са се били нагласили. Но българският народ имал инстикт, че му готвят подмяна. Той пак каза, че ГЕРБ е отстранил 3-мата посредници по линията на газа от Русия и това са "стотици милиони пари".

Борисов направи и връзката на случилото се с това, че не само постове са били разпределили, а и са били платени парите за тях,  там където са очаквали да вземат властта. 

"Аз се надявам, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха. Защото ще почнат да приказват според мене хора, които... много, много пари са влели", каза той.

Той върна спомените към "Мултигруп" - кои хора са били избирани да са на възлови позиции преди 20 години и каза, че ГЕРБ се финансира само от двете фондации "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел". 

"Аз никога не съм си позволил, НИКОГА - в цялата ми кариера НИТО ВЕДНЪЖ - да говоря по дело с него - каза той по адрес на Цацаров, след като още веднъж му даде задочно съвета за обицата на ухото. - Това мога да се закълна в каквото кажете!"  (Между другото, бившата съдийка Владимира Янева се чуваше на записите, известни като "Двете каки": "Сряда вечерта се вижда с главния прокурор и му казва да ме опраска." Но това по същество не е дело, б.р.).

В Бургас Борисов повтори в същата насока кои са виновниците за случката с главния прокурор:

Червената олигархия и зависимостите на БСП са известни на всички. Битката между олигархията - червената, заедно с нейния председател. Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора - президентските и парламентарните, включително и в медиите. Вие знаете добре. Така че едно време имаше битка между червените мобифони и червените баби, сега е между червените олигарси и кой да надделее вътре в партията и е много труден техният  баланс”, заяви Борисов.