Аржентина спечели с 3:2 срещу Нигерия и очаквано е №1 в група "Ф" на световното с 9 точки. "Гаучосите" не впечатлиха, остава надеждата, че във втората фаза ще покажат друго лице. Само може да се гадае какво би означавало това конкретно за Лео Меси, който днес се разписа два пъти и с четири попадения оглави листата на голмайсторите. Звездата на Барса вкара във всички срещи от първата фаза.

Въпреки поражението африканците заеха второто място и също отиват на осминафинал. За това помогна и победата на симпатичния отбор на Босна и Херцеговина с 3:1 над Иран. Нигерия е първият африкански отбор, който прескача напред. 

В темпо като за контролен мач Аржентина и Нигерия размениха по два гола - на Меси и Ахмед Муса, преди през второто полувреме Маркос Рохо до донесе 3:2 за един от фаворитите за световната титла.

В същото време дебютантът Босна напусна Бразилия с победа за чест. Един Джеко, Миралем Пянич и Авдия Вършаевич осигуриха на страната си първи успех на мондиал. Персийците за кратко върнаха интригата в 82-рата за 1:2, когато точен бе Реза. Минута по-късно обаче Вършаевич фиксира крайното 3:1.

Така Аржентина и Нигерия чакат разкръзката тази нощ в група "Е", където са Франция, Еквадор, Швейцария и Хондурас.

Крайно класиране в група "Ф"

1. Аржентина   6:3  9

2. Нигерия       3:3  4

3. Босна          4:4  3

4. Иран            1:4  1