Едно зло никога не идва само. В тази поговорка се уверява "Реал" (Мадрид) тези дни. "Лос меренгес" загубиха "Ел Класико" срещу "Барселона" с 2:3, а оттам и 3-точковия си аванс на върха в класирането.

След драмата в офисите на клуба правят разследване как така на трибуните на "Сантяго Бернабеу" е имало толкова много фенове на Барса, при това седящи в сектори, където не би трябвало да имат места.

Сигналът идва първо от фенове на "белите", които още на момента са знаели каква е причината - препродажба на билети от притежатели на сезонни абонаментни карти.

Някои от виновниците за конфузната ситуация вече са открити. Стана ясно, че повече от 1500 запалянковци на "Реал" са продали своите места на почитатели на "блаугранас". В отговор "Реал" анулира до настоящия момент 357 абонамента, собствениците на които за злоупотребили с тях. Проверката продължава и тази стойност най-вероятно ще нарасне.

На "Бернабеу" искали веднъж завинаги да прекратят порочната практика, като накажат строго онези, които са решили да изкарат пари по неморален начин. Имало фенове, които години наред се сдобивали с абонаментни карти, а след това го удряли на търговия и почти не посещавали "Бернабеу".

За целта те пишели във форуми, социални мрежи и т.н., предлагайки билети на доста по-висока цена от номиналната.

Междувременно стана ясно, че Серхио Рамос, който получи директен червен картон в злополучния за "Реал" мач, е наказан само за 1 среща. Това събуди отстро недоволство в "Барселона". Смята се, че националът на Испания е трябвало да бъде санкциониран по-тежко, най-малкото заради жестикулирането, което си позволи, след като бе изгонен.

За същото Неймар отнесе 3 мача, негодува пресата в Каталуня.