Жизненоважно е Македония да запази целостта си и да продължи по пътя на евроатлантическата интеграция. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод размириците в съседната страна.

"Снощи разговарях по негово искане с президента на Македония. Груевски се обади, както и Зоран Заев - шефът на македонските социалисти. С него съм по-добър приятел, между другото, нищо че е от друго политическо семейство. Като всички и аз съм разтревожен от това, което се случва в Македония, и много внимателно, без никаква намеса във вътрешните им работи, ги призовах всичките да намерят политически изход от тази криза", каза Борисов.

Той припомни, че тази криза тлее години наред. Според него емоционалните чувства на партиите трябва да останат на второ място.

"Виждате, вече омразата е голяма. Надявам се да се намери политически изход. Не е хубаво на границите си да имаме такава нестабилност", каза още Борисов.

Според него при такава криза един от вариантите е да се подадат оставки, както е направил самият той. Според Борисов не е нужно да се вземат допълнителни мерки по границата ни с Македония. За пореден път той посочи българския етнически модел като много добър вариант.

"Трябва ни стабилност, за да могат българските институции да не доускат намеса във вътрешните работи на страната ни и от чужбина да ни дават акъл", каза още Борисов.