Министърът на финансите Владислав Горанов обяви в „Панорама“ по БНТ, че третото правителство на Бойко Борисов ще взима по-лесно решения в сравнения с предишното.

„Правителството е с едно неизвестно по-малко от начина на взимане на решения от преди това. Преди това участваше и Реформаторският блок. По-лесно е уравнението. По-лесно се взимат решенията сега“.

Новият стар финансов министър обяви, че ГЕРБ и „Обединени патриоти“ нямат никакво време и няма да се бавят с реализирането на програмата си.

Нямаме не 100 дни, нямаме ни един ден“, каза Горанов.

И продължи:

„Негативите, които бързо ще се натрупат, ако забавим темповете на реализация на нашата програма, по никакъв начин няма да бъде простено и от опозицията в парламента, и от тази, която не е представена“.

Горанов потвърди, че заплатите на учителите ще започнат да бъдат увеличавани още тази година.

„Учителските заплати е добре да започнат да бъдат увеличавани още тази година. Дефицитът в грамотността и средното образование е проблем, който трябва максимално бързо да бъде решен“.

Горанов коментира, че и ГЕРБ трябва да приеме част от вината за състоянието на образованието. Той припомни и постигнатото споразумене с патриотите за увеличение на минималната пенсия на 180 лева от 1 юли и на 200 лева от 1 октомври.

„Имаме основания да очакваме дефицитът да бъде малко по-нисък от планирания“.