Диего Марадона е готов да стане треньор на любимия си италиански отбор "Наполи", стига "тифозите" на клуба да поискат това, обяви самият той в интервю за италианското тв шоу "Амичи".

Дон Диего бе на Ботуша в последните дни. Като футболист той игра 7 години в "Наполи", а периодът е най-успешният в историята на отбора от юга. "Небесносините" станаха шампиони два пъти, по веднъж спечелиха купата на страната и купата на УЕФА.

Марадона е голмайстор №1 в историята на "Наполи" със 115 попадения.

Ликът на Диего Марадона на рекламен постер в едно от предградията на Неапол, наричано "Бронкс" по подобие на известния квартал на "Ню Йорк".

Краят обаче не бе никак щастлив - фамозният №10 трябваше да напусне заради скандали с наркотици. Въпреки това неаполитанците винаги ще обичат своя герой. Той има да решава проблем с италианските данъчни - преследват го за укрити повече от 33 милиона евро.

"Бих ли станал треньор на "Наполи"? Ако хората го искат, отговорът е да, рече един от най-великите в историята на футбола. - Първо трябва да разреша проблемите си в Италия, а след това мога да оглавя "Наполи" или да работя навсякъде другаде по света. Бих искал отбор, който да побеждава, да се мери като равен с "Ювентус", "Интер", "Милан" и "Рома". Трябва да го направим силен."

"Наполи" игра в Шампионската лига, а сега е трети в Италия. Наставник на тима е Маурицио Сари. Феновете в града обаче искат нещо повече - главна роля в "калчото".

58-годишният Диего Марадона няма особен успех като треньор. Той е ръководил 3 клубни отбора и националния тим на Аржентина. За последно тренираше "Ал Васъл" в ОАЕ - през 2012 г.