Легендарната филмова звезда Ален Делон обяви, че е приел да изиграе последната си филмова роля, след която възнамерява да се оттегли окончателно от снимачната площадка.
 
На филмовия фестивал в Лиеж  той обяви, че ще сложи край на кариерата си, след като изиграе последната си роля. Тя е написана специално за него. Символът на френското кино повдигна завесата около финалния проект като издаде, че той ще изиграе мъж на своята възраст, който се влюбва в жена с близо 30 години по-млада от него. Сюжет, който много напомня филма, който през 1985 г. му донесе "Сезар" -"Нашата история" на Бертран Блие.
 
Този път в романтичната лента с нотки на трилър, режисирана от Патрис Леконт, филмова партньорка на Делон ще бъде прекрасната Жулиет Бинош.
 
Иконата на седмото изкуство добави, че първоначално възлюбена във филма е трябвало да бъде Софи Марсо, но тя вече е била ангажирана. Въпреки това обаче той не скри афинитета си към Бинош като актриса и дори сподели, че "наистина много я харесва".
 
Очаква се премиерата на последния филм на 81-годишния Делон да бъде тази есен. За него това е първа кино изява от 2008 г. насам, когато той взе участие в приключенската комедия "Астерикс на Олимпийските игри".