Странни и коренно противоположни като емоции събития се случиха в тима на Гана, часове преди мача с Португалия на световното тази вечер. Първо, националите получиха премии от футболната си федерация и вдигнаха заплахата от потенциален бойкот на двубоя с иберийците. За целта в Бразилия пристигнали пратеници от африканската страна със специален самолет.

След срещата с тях в една от стаите в базата си, футболистите излизали с пълни джобове или дори носели парите в ръцете си. Буквално. Финансовата инжекция дойде в подходящ момент, но не предотврати скандали в лагера на "черните звезди".

Днес стана ясно, че две от звездите на тима са изгонени от състава за неопределено време: Кевин-Принс Боатенг и Съли Мунтари. И двамата проявили агресивно поведение. Мунтари скочил на бой на Моузес Арма, изпълнителен директор на футболната федерация на Гана. В официалното съобщение се казва, че играчът е отстранен "за непровокирана атака" към боса и акредитацията му на мондиала е незабавно отнета. Мунтари и без това не можеше да играе днес заради натрупани жълти картони.

В същото време Боатенг си позволил да влезе в разпра с треньора Квеси Апия. Звездата си позволил "вулгарен език" по време на тренировка. И дори не се разкаял след това.

Любопитно е, че бойкоти за пари преди и по време на световното имаше в още един африкански отбор - Камерун.  И един скандал - двама играчи на "неукротимите лъвове" почти си сбиха по време на мач.