Доскорошният главен секретар на МВР Георги Костов става шеф на Агенция "Митници". Новината съобщи финансовият министър Владислав Горанов, след първото заседание на Министерския съвет.

Досегашният директор на митниците Розалия Димитрова се връща в администрацията на директорски пост по изрично нейно настояване. Предложението било тя да бъде зам.-директор на агенцията, но е предпочела да се върне там, откъдето беше номинирана в предишното правителство на ГЕРБ.

Георги Костов стана първият главен секретар на МВР, който сезира прокуратурата за дискриминация на политически признак. Той категорично отказа да подаде оставка, след като бил - както твърди - подложен на натиск от служебния министър Пламен Узунов и премиера Огнян Герджиков.

Той беше освободен от МВР от служебното правителство, тъй като бил нарушил "един от основните принципи в МВР - политическият неутралитет".

Скандалът обаче затихна, след като прокуратурата постанови, че няма да се занимава с него.

Костов е ченге от кариерата - тръгва от криминалист в столичното 9-о РПУ през директор на областните дирекции в Благоевград и Бургас до главен секретар във втория кабинет на Бойко Борисов - при министър Румяна Бъчварова.