Владимир Владимиров за трети път се завръща като изпълнителен директор на БДЖ. Досегашният шеф - Георги Друмев, е освободен от поста, а транспортният министър Ивайло Московски е подписал заповедта за назначение на новия началник вчера.

Владимиров бе председател на Съвета на директорите на националния жп превозвач по време на първия кабинет на Бойко Борисов от 2009 г. до 2013 г. 
През есента на 2011 г. железничарите обявиха една от най-големите ефективни стачки, продължила близо месец. Синдикатите поискаха оставката на цялото ръководство на компанията, но въпреки това Московски остави на поста Владимиров и тогавашния изпълнителен директор Йордан Недев. 

Владимиров бе освободен чак през април 2013 г. при встъпването в длъжност на служебния министър на транспорта в кабинета на Марин Райков - Кристиян Кръстев. По това време състоянието на дружеството беше катастрофално, а дълговете възлизаха на над 700 млн. лв. 

Година и половина по-късно обаче кабинетът "Борисов-2" възстанови Владимир Владимиров на поста, което предизвика бурно недоволство сред железничарите и синдикатите.

На 8 февруари т. г. служебният министър на транспорта в кабинета на Огнян Герджиков -  Христо Алексиев, отново уволни Владимир Владимиров и назначи на негово място Георги Друмев.
Сега Московски, с когото си вървят в комплект, за трети път го възстановява на поста, като целта е "да продължи да изпълнява създадения от неговия екип План за оздравяване и развитие на БДЖ", обясняват от министерството. 
Като управител на „Товарни превози“ се завръща Любомир Илиев, а за управител на „Пътнически превози“ е назначен Пламен Пешаров- дългогодишен специалист в извършването на транспортни услуги. 
Велик Занчев запазва мястото си на председател на Съвета на директорите, а освен това е назначен за заместник-министър.