Лидерът на ДСБ Радан Кънев разкритикува Бойко Борисов за изявленията му, че е необходимо да се изтеглят 5-6 млрд. лв. заем от МВФ, за да се стабилизира банковата система. В профила си във фейсбук Кънев написа:

"Неприятна изненада: Бойко Борисов в хора на врачките, създаващи паника. Приказките за 5-6 милиарда заем от МВФ подклаждат паниката сред гражданите и са лишени от всякаква финансова логика. Банките имат нужда от повече спокойствие и по-мълчаливи и подготвени политици. 

Или... някой в ГЕРБ си представя, че смут и предизборни опашки пред банките ще дадат по-лесна победа на "силната ръка"? Надявам се Борисов спешно да се освободи от подобни съветници. Подобна политика ще вкара страната в хаос, и надали ще даде гласове на партия, чиито финансови стожери са били Дянков (днес ВТБ) и Мавродиев (днес - безпомощната и парализирана КФН.)"

След консултациите между партиите в парламента Борисов обясни, че следващият бюджет ще се прави от МВФ. Според него ако не се изтегли заем управляващите ще използват резерва, държавата ще остане без бушони и ще се повтори кризата от 1996-1997 г.