„Г-н Симеонов не се изказва много изискано, но той е човек на действията”.

С тези думи лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров защити вицепремиера Валери Симеонов за репликите му покрай т.нар. "нацистски" скандал с бивш вече зам.- министър в последната седмица. Сидеров даде интервю пред Нова тв.

Според лидера на "Атака" обаче постоянното говорене по темата от страна на БСП вече изглеждало като атака срещу властта с цел да се отвлечало вниманието от "вътрешни проблеми" в левицата. 

„Самото натрупване говори за кампания. Вадят се снимки отпреди години в един и същи ден, така че да бъде притиснат премиерът да се разграничи от нас, ако може, коалицията да се развали. Само преди седмици Корнелия Нинова обясняваше, че само с "патриотите" би се коалирала. Нека тя да реши за себе си кога сме добри, кога сме лоши”, каза Сидеров.

Според лидера на "Атака" когато си в опозиция е важно да нападаш властта "по същество”. Така Сидеров обясни факта, че през изминаващата седмица се превърна в умиротворител в пленарната зала. В разгара на скандал между депутатите за нацистките поздрави от държавни служители Сидеров призова към спокойствие.

На въпрос на какво се дължи личната му коренна промяна в поведението, водачът на "патриотите" в парламента заяви кратко: "Помъдряваме”.

Сидеров заяви, че е факт, че в миналото с лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в годините са си разменяли остри обиди и реплики. Водачът на "Атака" обаче каза, че е имало неща, за които е бил подвеждан, но нямало нищо лошо човек като сбърка за нещо - да си го признае.