ВАЛЕНТИН МАРИНОВ

"Манчестър Юнайтед" отправи официално искане към УЕФА утре да играе с черни ленти на финала в Лига Европа срещу "Аякс" в знак на съпричасност със загиналите в атентата рано тази сутрин в северозападния английски град.

"Червените дяволи" ще облекат резервния си син екип, тъй като холандците ще бъдат в червено-бяло. УЕФА трябва да даде разрешение за използване на символика по фланелките. Много вероятно е срещата на стадион "Френдс арена" в Стокхолм да започне с минута мълчание.

В часовете след инцидента манчестърските клубове "Юнайтед" и "Сити" се обединиха в трагедията. Те официално изказаха съболезнования и спуснаха наполовина знамената на клубните си стадиони "Олд Трафорд" и "Етихад". В арената на "гражданите" е отворен и временен център за оказване на медицинска помощ и даване на информация.

Десетки футболисти от цял свят, особено тези, свързани по някакъв начин с Манчестър, като например Кристиано Роналдо, показват съпричасност в социалните мрежи. Публикуват се изображения с британския флаг и надпис Manchester.

"Манчестър Юнайтед" затвори за днес огромния си магазин на клубния стадион и отмени туристическите обиколки.

 

В същото време тимът вече е в Стокхолм и се готви за мача. Шведската столица е подложена на страховити мерки за сигурност, това важи най-вече за стадион "Френдс арена", който се намира в квартала "Солна".

Абсолютно всички се подлагат на щателна проверка още от днес - журналисти, фенове, работници и т.н. и т.н. По-рано днес УЕФА обяви, че независимо от трагедията мачът ще се играе.