Бразилия оцеля след дузпи в първия осминафинал на световното по футбол - 1:1 в редовното време и 3:2 срещу Чили, и отива на четвъртфинал! Средващият съперник на "селесао" ще бъде излъчен тази нощ в сблъсъка Колумбия - Уругвай.

При 11-метровите удари вратарят на домакините Жулио Сезар хвана два удара, а Кара нацели греда при петото изпълнение, което хвърли в екстаз цяла Бразилия и феновете на "златистите" по цял свят. Приказката, че у дома и стените помагат днес може да се перифразира за гредите - на една и съща врата!

Първо напречната спаси бразилците в 119-ата минута, когато след отлична акция Пиниля я разтресе със страхотен шут. В този миг прескочиха стотици милиони сърца - "за" Чили, или "за" домакините на мондиала.

А Пиниля бе и един от изпълнителите за чилийците, които сбъркаха от 11-те метра.  

В редовното време Бразилия поведе с гол на Давид Луис, който леко отклони топката в мрежата при изпълнение на ъглов удар в 18-ата минута, но в 32-рата Алексис Санчес изравни при грешка в защитата на домакините. Нататък гол на Хълк не бе зачетен заради игра с ръка, а след почивката Чили игра по-добре и имаше инициативата до последните десетина минути, когато Неймар и компания отново натиснаха.

Домакините бяха по-активни и в продълженията, но най-чистото положение изтърва Пиниля. Днес съдбата бе на страната на Бразилия, а Чили си тръгва с гордост от мондиала.

Така се развиха дузпите:

Давид Луис (Бразилия) - гол, 1:0

Маурисио Пиниля (Чили) - пропуск, вратарят Жулио Сезар спаси, 1:0

Уилиям (Бразилия) - пропуск, топката е в аут, 1:0

Алексис Санчес (Чили) - пропуск, вратарят спаси, 1:0

Марсело (Бразилия) - гол, 2:0

Арангис (Чили) - гол, 2:1

Хълк (Бразилия) - пропуск, Клаудио Браво спаси, 2:1

Диас (Чили) - гол, 2:2

Неймар (Бразилия) - гол, 3:2

Кара (Чили) - греда, 3:2, Бразилия печели