Едно от най-яростните разделения в САЩ е "за" и "против" притежаването на оръжие. В помощ на аргументите често идват и рекламите. Заради многото инциденти от невнимателно боравене с оръжие и най-вече трагични случаи с деца - огромни суми се хвърлят в рекламирането на необходимостта от сигурно съхраняване на бойния арсенал, който някои американци имат в домовете си. Този своебразен вид социална реклама е приоритет за привържениците на притежаването на оръжия.

Класическият клип обаче е доста скучен - дете, което рови в килера и попада на пистолета на баща си, накрая виждаме опечалените родители и тържествен дикторски глас обяснява колко е лошо случилото се.

Последната реклама на групата Evolve, която защитава притежаването на оръжия, обаче има съвсем друг подход. Казва се "Играчки". Става дума обаче за играчки за пораснали деца. Две майки чакат децата си и си говорят баналности. Когато обаче виждат с какви мечове се дуелират синовете им, физионимите им се променят. Накрая гласът зад кадър съветва: "Ако го намерят, те ще си играят с него. Затова винаги заключвайте вашите оръжия!" Вижте да какви оръжия става дума в находчивата реклама: