Има един персонаж, който е с най-големи шансове да затрие окончателно България и българите.

Това е ТЪПОТО КОПЕЛЕ.

Това същество е готово да върви срещу всякаква логика, срещу всякакъв интерес и здрав разум, само и само да обслужи ината си, омразата си и да си направи кефа, като развали работата на някой друг: "Айде да видим, няма пък..."

Съгласен съм, че борбата с рока е стар приоритет на партията, която представлява др. С. Но това беше отдавна и едва ли е останала много партийна злост срещу "западното влияние" на рокендрола извън групички на немощни старци - активисти.

Инатът на др. С. надхвърля ортодоксалния патос на Партията майка срещу рокаджийската идеологическа диверсия. Инатът е по-дълбок, по-интимен, по-всеобхватен - това е инатът на ТЪПОТО КОПЕЛЕ, което ще си избоде окото само за да се смеят на свекърва й, че има кьорава снаха.

Колко хора идват на каварненския рок фест?

Колко печелят от тях хотели, ресторанти, обикновени кебапчии и продавачи на лимонада?

Защо на тези хора трябва да се покаже среден пръст? Айде, на западните рокаджии и на техните български фенове може да се прави напук, "заслужават си го". Ама защо и на собствените съграждани?

Всички знаят отговора - др. С. мрази Цонко Цонев. По една простичка и очевидна причина - Цонко направи за Каварна много. Др. С. търка дамаската на кметския стол веднага след него.

И разликата се вижда - уви! Какво може да се направи? Ами барем да се забрани рок фестът... Ама-ха, ще видят те какво значи власт, не ли?

---

Бел. ред. - постът на политолога Огнян Минчев е по повод новината, че "Каварна рок фест" няма да се провежда след 11 г. съществуване. Вземаме го от фейсбук профила му. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.