Докато Дж. К. Роулинг работи по втория филм от поредицата „Фантастични животни и къде да ги намерим“, компанията „Трайангъл филмс“ (Triangle Films) работи по фен филм, който проследява една много по-интересна и неразказана история – тази на Онзи-който-не-бива-да-се-назовава. Заглавието на филма е „Волдемор: Произход на Наследника“ и е написан от Джанмари Пезато.

Проектът на продуцентската къща е независимо финансиран и с нетърговска цел. Ако всичко мине по план, той ще бъде пуснат през октомври тази година (ако съберат средствата). Филмът ще бъде споделен в Youtube заради договорка на компанията и "Уорнър брос", които притежават правата върху филмите за Хари Потър.

Часове след споделянето на първия официален трейлър на филма социалните мрежи гръмнаха. Феновете, израснали с книгите на Хари Потър, са готови да дадат мило и драго за нова поредица от вселената на младия магьосник. За голяма радост на феновете продуцентската компания споделя, че целта на филма е да отговори на някои от най-пикантните въпроси. А именно как Волдемор е станал Волдемор.

„Какво е накарало Том Ридъл да се превърне във Волдемор? Какво се случило през тези години и какво наистина се случило в Хогуортс, когато той се върнал? Има някакви намеци в книгите, които изобщо не са транспонирани във филмите. Много остава неизказано. Това е историята, която искаме да кажем: възхода на Тъмния Лорд преди Хари Потър и първата му смърт“, споделя компанията на официалния си уебсайт.

Филмът започва със случилото се с Том Ридъл, след като той се дипломира от Хогуортс и напуска работата си в магазина „Боргин и Бъркс“. Също така включва разследването на загадъчната смърт на наследника на Хафълпаф, като същият предизвиква скандала с домашното духче. Тук се намесва наследницата на Грифиндор, Гриша Мак Лагън, която смята, че Том Ридъл е намесен в убийството.

Едноминутният трейлър завършва с Том Ридъл и подготовка му да се изправи срещу наследницата на Грифиндор.

Поръчките горе и вижте трейлъра на „Волдемор: Произход на Наследника“.