София ще бъде една от спирките в супер успешното турне на Стинг - 57th & 9th, с което легендарният музикант промотира последния си албум, съобщава zrock.bg. Датата е 16 септември.

Той е един от най-популярните британски музиканти, чиято успешна кариера продължава над четири десетилетия. Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Sting, е талантлив композитор, певец, текстописец, актьор и активист, продал над 100 милиона албума. Големият му пробив е през 1977 г., когато заедно със Стюарт Коупланд и Анди Съмърс сформират The Police. Групата издава десет успешни албума, печели шест награди „Грами“ и две „Бритс“ и е приета в Рокендрол залата на славата през 2003 г.

В средата на 80-те Стинг поставя начало на соловата си кариера, ознаменувана с хитове като Fields of Gold, Englishman in New York, Fragile и Desert Rose. Той печели още 10 награди „Грами“, две „Бритс“, „Златен глобус“, „Еми“, има и четири номинации за „Оскар“. Изявява се и като актьор в популярни хитове като „Дюн“ на Дейвид Линч, „Приключенията на барон Мюнхаузен“ на Тери Гилиъм и „Две димящи дула“ на Гай Ричи. Легендарният музикант подкрепя и различни организации за защита на човешките права и на горите и изнася поредица от благотворителни концерти в защита на тези каузи.

След повече от десетилетие мълчание през ноември миналата година Стинг представи своя дванадесети солов албум – 57th & 9th, издаден у нас от Анимато Мюзик/Universal Music. Колекцията от 10 хита разкрива широк спектър от музикалния и лирически талант на британската звезда – от първия шумен и наситен с китарни рифове сингъл I Can’t Stop Thinking About You до разтърсващата Petrol Head и звучащата като химн “50,000”. Албумът, продуциран от Мартин Киршенбаум, е записан само за няколко седмици с участието на изключителните музиканти Доминик Милър (китара) и Вини Колайута (барабани), както и барабанистът Джош Фрийс (Nine Inch Nails, Guns n’ Roses), китаристът Лайъл Уъркмен и беквокалите на групата от Сан Антонио The Last Bandoleros.

През февруари тази година Стинг стартира световно турне в подкрепа на новия си албум – 57th & 9th Tour. Всички концерти в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха разпродадени за отрицателно време.

След огромния успех при старта на турнето Стинг ще превземе Азия и ще има участия на фестивали из Европа през лятото, а през есента ще свири в избрани градове в Европа. За наша радост ще го видим и в София на 16 септември. Освен парчета от новия му албум ще чуем и всички обичани хитове на британския гений.

Специален гост на турнето на Стинг е неговият син Joe Sumner. През последните пет години Джо гради успешна солова кариера заедно с изявите си като лидер на рок бандата Fiction Plane. С акустичната си китарата той твори страхотни парчета, които покоряват рок феновете по цял свят. Джо признава, че влияние върху него са оказали както баща му Sting и The Police, с които често е пътувал на турне, така и Snoop Dogg.

Билетите за концерта на Стинг ще бъдат на цени от 70 до 140 лева и могат да бъдат закупени в мрежите на "Тикетпро" и "Иветним", както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg. Продажбата на билети стартира на 2 юни (петък) 2017 г. от 10 ч.