Двама нови шефове на агенции и двама нови областни управители. Това са назначенията от днешното заседание на Министерския съвет.

Правителството определи Петър Горновски за председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН).

В момента той е главен секретар на Българския институт по метрология. "Притежава необходимото ниво на образование и професионална компетентност за изпълнение на длъжността председател на ДАМТН", пише в правителстветоо съобщение за назначението. Горновски заменя на поста Валтер Василев, който изпълняваше временно длъжността, след като предишният председател на агенцията Александър Манолев стана зам.-министър на икономиката. 

Съгласно действащото законодателство ДАМТН е юридическо лице на бюджетна издръжка към министъра на икономиката.

"Патриотът" Петър Харалампиев ще е новият председател на Държавната агенция за българите в чужбина.

От декември 2014 г. до м. май т. г. Петър Харалампиев е заместник областен управител на област София. Бил е изпълнителен директор и член на Управителния съвет на фондация „Българе“. Магистър е по право от СУ „Свети Климент Охридски“.

Той заменя на поста временно изпълняващия длъжността Димитър Владимиров. Предишният ръководител на агенцията Борис Вангелов беше освободен по негова молба, тъй като беше избран за депутат. Харалампиев е лидер на национално движение "БГ патриот", което е част от коалицията "Обединени патриоти".

Още двама "патриоти" заемат управленски постове. Новите областни управители на Добрич и Русе са от квотата на коалиционния партньор на ГЕРБ.

Правителството назначи Галин Григоров за областен управител на Русе и Красимир Кирилов – на Добрич. От заеманите до момента длъжности са освободени Стефко Бурджиев и Детелина Николова, бивш кмет на Добрич, която стана областен управител след като загуби последните местни избори.

Галин Григоров е магистър по мениджмънт на търговската дейност от СА „Д. Ценов” – Свищов. В момента е експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма.  Григоров е общински съветник в Русе от ВМРО

През последните години Красимир Кирилов е заместник главен счетоводител във „ВиК Добрич“ АД. Той е магистър по икономика от СА „Д. Ценов” – Свищов. Кирилов е бил лидер на младежката организация на същата партия в Добрич.