"Това е просто една огромна глупост", отговори Владимир Путин в отговор на въпрос има ли злепоставяща информация за американския президент. "За какво ние да имаме компромат. Откъде да го вземем."

Руският президент даде интервю за предаването телевизия Ен Би Си "Неделя вечер с Мегън Кели" и бе цитиран от Ройтерс и Нюз.ру.

През миналата година Тръмп не отиде на предизборен дебат, защото Кели била от "леката категория и си играела с него". От телевизията обаче контрираха, че строителният предприемач има е поискал пет милиона долара дарение, за да участва в дебата.

Путин обясни, че няма никакви отношения с Тръмп въпреки пътуванията му като бизнесмен в Русия.

"Откъде имате такава информация? Че с Тръмп е имало някакви специални отношения? Никакви отношения не е имало. Той е идвал на времето в Москва. Знаете ли, аз не съм се срещал с него", категоричен бе Путин. Той уточни, че в момента в Русия са ръководителите на поне 100 американски компании. "Мислите ли, че събираме компрометираща информация за всички тях сега? Вие (в САЩ б.р.) съвсем сте си загубили ума", попита той водещата.

Лидерът на Русия отрече каквато и да било руска намеса в президентските избори в САЩ и заяви, че не знае нищо за руски контакти с предизборния екип на Тръмп. Кели го попита знае ли, че зетят на американския президент - Джаред Къшнър, се е опитал да създаде таен канал за комуникация с Русия, той отговори, че не знае нищо за това и че не е обсъждал с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк никаква среща с Къшнър.

"Ако е имало нещо важно, той щеше да го съобщи на министъра. Министърът щеше да го съобщи на мен", изтъкна Путин и допълни: "Никакви съобщения не е имало. Дори няма за какво да говорим. Не е имало никакви конкретни разисквания за санкции или нещо друго. За мен това е удивително. Направихте сензация от нищо."

Путин коментира, че умели хакери навсякъде, включително в САЩ, биха могли да насочат към Русия вината за хакерските атаки. Според него САЩ активно се намесват в предизборните кампании в други страни.

"Сложете си пръста където и да е на картата на света и навсякъде ще чуете оплаквания, че американски представители се месят във вътрешните изборни процеси", обяви руският президент.

Кели веднага парира подобно твърдение, заявявайки, че Путин се опитва по този начин да оправдае действията на Русия. 

"На всяко действие има и противодействие", отвърна Путин и добави, че на Москва изобщо не й е нужно и няма никакъв смисъл да се намесва в изборите в САЩ. "Президентите идват и си отиват, но основните политически приоритети и цели на страните не се променят", аргументира се той.

За изводите на американските разузнавателни служби за намеса на Кремъл в изборите в САЩ, Путин подчерта:

"Те са били заблудени. Те не анализират информацията в нейната цялост."

Той добави, че досега не е видял никакво пряко доказателство за руска намеса и направи връзка между твърденията за такава намеса и теорията, че американските разузнавателни служби са подбудителите на убийството на президента Джон Кенеди.

"Ако тази теория е вярна и такава възможност не може да се изключи, какво би било по-лесно в днешния ден от използването на техническите средства, които са на разположение на разузнавателните служби, използването на тези средства за организиране на атаки и след това сочене с пръст към Русия", продължи Путин.

В края на интервюто Путин се подразни, че водещата го пита за корупцията в Русия, както и за "практиката да се репресират" опонентите.

"Защо смятате, че имате право да задавате подобни въпроси? И да го правите постоянно? Да ни четете морал, да ни съветвате как да живеем? Ние сме готови да чуем коментари, когато са консктруктивни, когато тяхната цел е да се подобрят отношенията. Но когато подобни изявления се използват за раздухването на политически конфликт, това е абсолютно неприемливо", подчерта гневен президентът.

В друг разпространен предварително откъс от интервюто Владимир Путин разказва, че не е познавал Майкъл Флин, който стана и съветник на президента Тръмп по националната сигурност и бе уволнен на 20-ия ден, въпреки че има снимка как двамата са на една маса.

Снимката е от декември 2015 г., на която генерал Флин седи от дясната страна на Путин по време на прием, организиран от тв канала Russia Today.

"Когато отидох на събитието на нашата компания Russia Today и седнах на масата, до мен седеше някакъв джентълмен. Аз произнесох речта си, после поговорихме с него за още нещо. След това ме попитаха: "Знаете ли кой седеше до вас? Някога той работеше за службите за сигурност. Това беше всичко. Едва поговорих с него" - обясни Путин.

Както е известно, за речта си на конференцията Флин е получил от руската страна хонорар от 45 хиляди долара.

През август 2016 г. той се оправда пред в. "Вашингтон пост", че не е молил да го сложат да седи до Путин.