Подписите на рок звезди върху автомобила на общината в Каварна могат да се разглеждат като увреждане на общинско имущество. Това заяви кметицата на града Нина Ставрева в ефира на бТВ, която коментира спирането на традиционния вече рок фест в града и скандалната продажба на колата, върху която десетки легенди на рока, гостували на черноморския град, са оставили автографите си през годините.

"Този автомобил е общинска собственост, не го продавам аз, а общинският съвет", изтъкна Ставрева. "Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България.”

Бившият кмет на града и дългогодишен организатор на феста Цонко Цонев се включи в ефир така:

"Вече се чувствам като един същински Лорд Волдемор, който унищожава общинско имущество."

И уточни каква е била функцията на струващия 80 хил. лв. автомобил, който сега се продава за едва 30 хил. лв - с него са били посрещани и возени именно музикантите, които направиха Каварна известна толкова години, а това са имена като Алис Купър, Емир Кустурица и други.

"Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени", добави той.

И призова наследничката си на поста да назове вокалиста на "Айрън Мейдън" - Брус Дикинсън. След като тя не можа, той я попита за името на вокалиста на "Любэ" - тъй като имала любов към Русия. Ставрева не може да се сети и за Николай Расторгуев. Цонев изтъкна, че задава тези въпроси, защото Ставрева се е изтъквала като "рокаджийка" по време на предизборната си кампания.

"Това, че тази година няма да има издание на рок феста, не означава, че ние го закриваме или сме го изтрили от историята", отбеляза пък тя. "Това се дължи на факта, че не успяхме да се свържем с промоутъри, които да организират този фестивал, а общината няма финансов ресурс, който да обезпечи провеждането на такова мероприятие. Рок в Каварна ще звучи, и то още на 30 юни в нощта срещу 1 юли за посрещането на Джулай морнинг на Камен бряг."

На събитието щели да присъстват млади изпълнители от България и Румъния, но не само рокаджии, а и хип-хоп и поп изпълнители.