Не е много трудно да раздразниш президента Доналд Тръмп и той да те блокира в туитър. Той се оказва чувствителен - обида, неласкателно гифче или даже невинна шега на тема "covfefe" са достатъчни, за да загубите достъп до безценните мисли на щатския пръв лидер.

Затова и може би не е чак толкова голяма изненада, че поредният блокиран е прочутият писател Стивън Кинг, отявлен критик на Тръмп, пише "Вашингтон пост". Майсторът на хоръра не пести забележките си срещу бизнесмена политик още отпреди избирането му в Белия дом през ноември м. г. Една от прочутите му фрази, обиколила света, беше: "Доналд Тръмп като президент ме плаши повече от всичко на света. Ужасен съм от това".

Така че във вторник Стивън Кинг се оказа в списъка на блокираните от Тръмп (#BlockedByTrump).  

Писателят съобщи "трагичната" вест в своя туитър. "Тръмп ме блокира да виждам туитовете му. Може би ще се самоубия", коментира той с ирония.

После продължи "да страда", че е блокиран и че е обречен на екзистенциална липса". 

Това е туитът на Стивън Кинг, ядосал Тръмп дотам, че да прибегне до крайни мерки. В него става дума за любимата дъщеря Иванка.

"Ако Иванка Тръмп беше отрасла във ферма, като някои от нас, щеше да знае, че баща ѝ жъне това, което е посял", пише в съобщението, което Тръмп не е могъл да преглътне. Или това е била капката, преляла чашата на неговото търпение?

В историята се намеси и друг яростен критик на президента и литуратурна икона британската писателка Дж. К. Роулинг. Отново в туитър тя обеща на Кинг да го държи в течение на писанията на Тръмп.

След първоначалния удар, Стивън Кинг отчете, че не е сам в това да бъде блокиран от Доналд Тръмп. Блокираните вече стават все повече като някои го приемат с гордост и се хвалят в социалните мрежи. Затова и вече има популярен хаштаг "да те блокира Тръмп". Левите критици на президента даже смятат, че това е вид успех. Означавало, че посланията им са стигнали до Тръмп, чути са и той реагира - макар и по-странен начин.

В страна, в която свободата на словото е издигнато в култ, веднага се появиха и тълкувания, че като блокира потребители на туитър и така им отказва достъп до своите мисли и информацията, която публикува, Тръмп нарушава Първата поправка на Конституцията на САЩ.