В понеделник в президентството са били тотално гипсирани. Заявката за разговор с Путин е била направена и е било насрочено време за телефонния разговор. По молба на Радев, както изрично от Кремъл, съобщават. Русия като тема "Путин, покана" трябваше да бъде "позитивно" вдигната от пристигналия по покана на "Атака" Карпов.

За жалост, той се оплете с "кирилицата" и тотално обърка плановете - за позитивна нагласа, на фона на която новината, за "смелата" покана към Путин от смелия летец, трябваше да бъде възприема от радостните избиратели. Да, но не - вестта за разговора "на върха", пропадна на фона на поредната груба проява на съзнателно невежество от висш функционер на режима на Путин. Цацаров също помага, както може. От сърце и душа, но и той се оплете с "кирилицата", залагайки на словесни шаблони със славянските "земи". Вероятно защото и той не знае кой е сътворил кирилицата. 

В резултат - фалстарт на Радевата покана. Самият Кремъл нарочно подчерта, че датата на посещението ще се уточнява, което оставя "отворен" въпроса кога и дали изобщо поканата е получила положителен отговор. Но ако не е 3 март, тогава пък президентът Радев увисва с юбилейността, защото по друго време контекстът ще е напълно различен.

Не изпитвам никакво удоволствие да анализирам тези Сизифови мъки на нашите топ политици. Но се налага, защото между националната гордост и личната им суета трябва да има граница.

Коментарът е от страницата на автора във фейсбук. Заглавието е на редакцията.