УЕФА прати нов сигнал до БФС за отбори, подозирани за уредени мачове, обяви родната футболна централа. Става въпрос за втородивизионните "Несебър" и "Оборище" (Панагюрище), а двубоите са от Втора професионална лига.

Не се посочват конкретни срещи. Двата клуба са глобени по 10 000 лева.

Дисциплинарната комисия на БФС е сезирана от експерта по почтеността Марио Костурков, на база на което взема следните решения:

- За второ официално уведомление от UEFA за съмнения за предварително уговорени резултати от футболни срещи, на основание чл.46, ал.6, б. а/ от ДП 2016/2017 г. ДК наказва ПФК Несебър (гр. Несебър) с имуществена санкция в размер на 10 000 лв.

- За второ официално уведомление от UEFA за съмнения за предварително уговорен резултат от футболна среща, на основание чл.46, ал.6, б. а/ от ДП 2016/2017 г. ДК наказва ФК Оборище (гр. Панагюрище) с имуществена санкция в размер на 10 000 лв.

През месец май стана ясно, че по сигнал на УЕФА полицията разследва мача "Монтана" - "Славия" (3:4) от Първа лига. Двубоят се игра на 17 април в Ловеч. За момента не е ясно докъде е стигнало разследването.