В събота вокалът на Foo Fighters Дейв Грол би рекорда на Адел по псуване на сцената на музикалния фестивал "Гластънбъри" в знак на протест срещу организаторите.

48-годишният бивш барабанист на "Нирвана" се оказал неприятно изненадан, когато преди изявата си бил предупреден да не използва нецензурни думи, тъй като концертът му ще се излъчва на живо по телевизията. В израз на бунт срещу правилото музикантът се качи на пирамидалната сцена и задмина изречените от Адел 33 пъти думата fuck ругатни по време на представянето й миналата година на същия фестивал.

"Мисля, че Адел държи рекорда за най-много споменавания на думите fuck по време на концерт на "Гластънбъри". Е ... обичам Адел, но знаете ли какво? Ние го бихме", каза Грол, който успя да вмъкне цели 34 пъти fuck в рамките само на една песен.

Публиката на легендарния фестивал няма вид да е много разстроена от поведението на Грол.

По-късно стана ясно, че още преди качването си на сцената той е провел ожесточен спор с организаторите и Би Би Си.

"Та ние псуваме през цялото време. Използвам fuck във всяко едно изречение. Мисля, че дори страдам от Синдрома на Турет", изтъкнал е музикантът преди сета си.

"Гластънбъри" привлича хиляди почитатели на музиката всяка година.

Миналата година Адел успя в рамките на 90-минутното си шоу на централната сцена да изпее 15 песни... и да изпсува 33 пъти, припомня БГНЕС. По-късно самата тя съобщи, че се е наложило Би Би Си да я предупреждават да си мери приказките и да внимава с пиперливия си език. Тогава обаче тя се пошегува с това и изтъкна, че дори звезди кат групата Muse не са получили подобно предупреждение и това я прави по-специална.

Дейвид Бекъм със семейство и приятели бе сред виповете, които изгледаха концерта.

А що се отнася до тази година, по време на сета на Грол, за да е още по-... алтернативно, пред сцената се появи чисто гол мъж. Китаристът и певец отбелязва това, както личи от туита на този фен: