Свадата за къмпинг "Каваците" между фамилия Баневи и охранителния бос Димитър Спасов - Каратиста не стихва.

Пред Нова телевизия Евгения Банева заяви, че хората му ги рекетирали със силови методи като през 90-те години. 

В момента там има охрана както от яки момчета на "Делта гард" - фирмата на Димитър Спасов, така и от техни хора.

Преди дни местните медии съобщиха, че Каратиста е нахлул в къмпинга заедно с 20 въоръжени гардове, защото имотите били негови и влезе в конфликт с охраняващата фирма там. 

Спасов претендира да е собственик на имота, който му се полагал заради дълг на Баневи към него за стотици хиляди левове. 

Местната охрана обаче отказва да напусне къмпинга, тъй като имала редовен договор с реалния, според нея, собственик. 

„От май 2016 г. с нотариална заверка на подписите „Хелио Тур С” АД (собственост на Баневи) е отдало под наем на дружеството „Джи енд Джи 90” терени и сгради на територията на къмпинг „Каваци”, заяви Евгений Мосинов - адвокат на Каратиста. 

„Към момента на сключването на договора подписалият от страна на „Хелио Тур С” Зорница Илиева е била законно вписана в Търговския регистър“, уточни той. 

„Вписването на Илиева е станало с два фалшиви подписа. Има преписка в Първо районно управление на полицията, която се води срещу нея”, каза обаче Евгения Банева, която е изпълнителен директор на „Хелио Тур С”. 

Според нея Илиева е сключила тези договори миналата година „в хипотезата, в която тя сама се е вписала в Търговския регистър, което е слабост на системата“.

Банева уточни, че Илиева е тяхна бивша служителка, срещу която имат редица жалби, включително за кражби.

Според бизнесдамата става дума за рекет и изнудване, защото другата фирма настоявала за част от оборотите.

„Нашата сага с този човек е от 4 години. Вие разбирате, че ако някой за 4 години претендира за нещо, е имал предостатъчно време да си предяви претенциите в съда и съответно, ако е прав, да си докаже правото на вземане. Всички договори са абсолютно фалшиви“, коментира тя. 

Миналата година по това време домът на семейство Баневи в столичния квартал "Бояна" беше опожарен. Според тях човекът, който поръчва атаките срещу тях, се ползва с чадър на най-високо ниво.