Григор Димитров има нов последовател в тениса и той идва от наистина звездна фамилия. Българинът се откъсна за момент от целенасочената си подготовка за третия за годината турнир от Големия шлем - "Уимбълдън", за да даде няколко урока на Бекъм, съобщава бТВ.

Става дума за 14-годишния Ромео - втория син на английската футболна легенда Дейвид Бекъм и бившата певица от "Спайс Гърлс" и настояща дизайнерка Виктория.

 

A post shared by Romeobeckham (@romeobeckham) on

Двамата поиграха закратко на кортовете, а по всички личи, че Ромео се наслаждаваше на възможността да си партнира с българина. Григор пък получи благодарности от самата Виктория, която публикува няколко клипа в профила си в "Инстаграм".

 

A post shared by Romeobeckham (@romeobeckham) on

Не е изключено тийнейджърът да тръгне по спортните стъпки на баща си, който дълги години беше капитан на националния отбор на Англия. Той обаче показва повече афинитет към корта и ракетата, отколкото към топката и зеления килим.

Що се отнася до Григор, той се готви за първото си предизвикателство на "Уимбълдън". Негов съперник в първия кръг ще бъде Диего Шварцман. Най-доброто класиране на българина на предстоящия турнир, който стартира в понеделник (3 юни), е полуфинал през 2014 г.