Председателят на КРИБ излезе с изявление във фейсбук след обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че компанията му не изпълнявала условията в приватизационния договор за „Български морски флот”.

"Горд съм, че в годините на най-тежката криза в морската индустрия, успяхме да спасим от фалит БМФ“, написа Домусчиев.

Той допълва, че украинският, румънският и други големи флотове са фалирали, а българският ще празнува 125-годишнина с модерна и обновена флотилия. Това коствало на екипа му много усилия.

Домусчиев пише още, че „злобарите са навсякъде, но няма да попречат на компанията да се развива”.

Повод за позицията му е настояването на Валери Симеонов държавата да обжалва решение на Арбитражен съд, което задължава правителството да промени условията в договора и да заплати определена сума.

Моряшкият синдикат зае позиция в защита на приватизацията на БМФ от бизнесмените Домусчиеви и обвини в некомпетентност вицепремиера Валери Симеонов, който вчера се обяви за разваляне на сделката за параходството с компанията му „Кей джи маритайм шипинг“ от 2008 г.

Според профсъюза лидерът на НФСБ се изказал емоционално и създавал погрешна представа за последствията от приватизацията на БМФ. 

От организацията заявяват, че при продължителната криза в корабоплаването, ако параходството е било останало държавно, то сега нямало да съществува, щяло да е фалирало и работните места щели да са нула.