Григор Димитров се класира за третия кръг на "Уимбълдън" след категорична трисетова победа над Маркос Багдатис от Кипър. Димитров се наложи с 6:3, 6:2, 6:1 за час и 43 минути игра, записвайки осма победа от общо девет срещи помежду им.

Най-добрият ни тенисист доминираше през целия мач. През първия сет българинът сервираше отлично, което бе и причината Багдатис да спечели едва 3 точки на неговите подавания. Димитров не допусна нито една непредизвикана грешка в сета.

Иначе Григор си осигури победата в първата част, след като реализира ключов пробив за 5:3, а впоследствие успя на свой сервис да приключи сета.

Маркос Багдатис

Превъзходството на българина стана още по-явно във втория сет, който започна с пробив за първата ни ракета. Димитров продължи да изпълнява много солиден начален удар, като не даваше никакви шансове на кипъреца в сервис геймовете си. Нов пробив при 5:2 окончателно уби интригата в сета.

Третата част започна по-равностойно. След като спечели подаването си, пред Багдатис се откриха четири възможности да пробие Григор. Първата ни ракета обаче се справи с опасността и удържа сервис гейма си.

Димитров се възползва от психологическото предимство и на свой ред успя да реализира пробив и да поведе с 2:1. Нов пробив при 4:1 за полуфиналиста от 2014 г. напрактика сложи край на надеждите на Багдатис, който трябваше да се примири с поражението след 6:1.

В следващия кръг Димитров ще срещне победителят от двубоя между Дуди Села (Израел) и Джон Иснър (САЩ).