Юношеският национален отбор на България отпадна от Евро 2017 до 19 години след загуба от Германия с 0:3 на почти пълния стадион "Тенгиз Буржанадзе" в Гори, родния град Йосиф Висарионович Сталин.

Така в неделя, отново от 19:00 часа, нашите ще играят за чест срещу Холандия, докато "лалетата" ще гонят победа, за да продължат на полуфиналите.

Спази се традицията да губим с по 0:3 от Германия. Така бе и на финалите до 19 г. през 2008-ма и 2014 г. Жалкото е, че и днес, както срещу Англия, селекцията ни се представи на добро ниво, даде битка на юношите на актуалния световен шампион, но допусни наивни голове, а и този път съдийството оказа влияние, при това отчетливо.

Бундестимът поведе в 10-ата минута с попадение на Етиен Аменайдо. В 19-ата Гьоркан Гюл направи 2:0 от дузпа, отсъдена за нарушение на Андреа Христов, който получи и червен картон.

Макар и с 10 души, българският състав продължи да играе добре, пое инициативата, опита да пренесе играта в полето на противника. Стигна се до чиста ситуация с Калоян Кръстев, при която руският рефер Сергей Лапочкин трябваше да отсъди дузпа за нарушение на вратаря срещу тарана. Не го направи, а можеше да изравни силите, като вдигне и червен картон на стража.

Видеоповторенията показаха, че второто не е задължително, предвид това, че притича защитник и Айке Бансен не беше последен.

След почивката всичко окончателно свърши с втора дузпа за Германия, реализирана от Сидни Фрайде. Това стана в 54-ата.

Нашите всячески се опитаха да се противопоставят поне да отбележат почетен гол. Не успяха, но няма от какво да се срамуват.

В другия мач от групата Англия измъка 1:0 от Холандия на ст. "Михаил Месхи" в Тбилиси и си осигури полуфинал. Победният гол заби Бреретън в 84-ата минута. 

На трибуните беше селекционерът на "А" националния ни тим Петър Хубчев. Той правеше компания на "белия" бос Венцеслав Стефанов.