Григор Димитров направо отнесе Дуди Села (Израел) с 6:1, 6:1 и отказване на противника в третия сет и се класира за осминафиналите на турнира "Уимбълдън"

Там българинът чака Роджър Федерер, който късно снощи се справи с Миша Зверев от Германия - 7:6(3), 6:4, 6:4. Маестрото е 7-кратен победител на свещената трева в "Ол Инглънд клъб".

Досега той не е губил в общо 5 мача срещу българина. Последният им сблъсък бе през миналата година на Откритото първенство на Австралия.

Мачът на Димитров със Села продължи само един час. Съперникът на българина имаше физически проблеми и по време на срещата. Той поиска медицински таймаут след първия сет, явно беше изцеден от тежкия мач, който изигра в предишната фаза, когато в пет сета надви Джон Иснър (САЩ).

В първия сет Григор загуби само първия гейм, спечелен от Села на нула. Нататък обаче хасковлията записа серия от 6 поредни гейма и дръпна с 6:1. Първата ни ракета показа най-добрия си тенис с уверена и разнообразна игра.

А във втората част продължи да ниже гейм след гейм, така серията му стигна до 3:0, което означава 9 поредни без отговор от страна на израелеца. Той се посъвзе за 1:3, но нататък българинът продължи да доминира, макар че в петия гейм трябваше да спасява точка за пробив.

В крайна сметка ново 6:1 и 2:0. След това Дуди Села се отказа.

Димитров подобри представянето си от миналата година, той е на осминафинал на "Уимбълдън" за първи път 2014-а, когато игра на полуфинал и загуби от бъдещия шампион Новак Джокович.