Още двама от големите фаворити отпаднаха от тазгодишното издание на тенис турнира "Уимбълдън" - шампионът Анди Мъри и бившият номер 1 в света Новак Джокович. Общото е, че и двамата си тръгват от "Ол Инглънд клъб" заради контузии.

Мъри отстъпи пред американеца Сам Куери с 6:3, 4:6, 7:6(4), 1:6, 1:6 на един от четвъртфиналите, играни на централния корт. Анди видимо започна да куца след спечеления от него трети сет поради травма в бедрото, получена в предишната фаза.

Засега обаче шотландецът запазва върха на ранглистата, тъй като и Новак Джокович отпадна.

Ноле се отказа след 6:7(2), 0:2 срещу Томас Бердих. От известно време сърбинът чувства болки в рамото и физиотерапевтите явно не са могли да му помогнат. Той се оплака след срещата на осминафиналите срещу Адриан Манарино и времето за възстановяване явно не е стигнало.

Другите 1/4-финали приключиха нормално.

Първо хърватинът Марин Чилич препречи пътя на Жил Мюлер, който отне мечтата за титла на трева на Рафаел Надал - 3:6, 7:6(6), 7:5, 5:7, 6:1. Чилич за първи път е на полуфинал в Лондон.

Роджър Федерер пък се класира на рекорден 12-и полуфинал на "Уимбълдън" след нов 3-сетов успех, този път над Милош Раонич - 6:4, 6:2, 7:6(4). Канадецът се опъна на швейцареца само в третия сет. 

На полуфиналите в петък ще играят Федерер срещу Бердих и Чилич срещу Куери. Роджър е абсолютен фаворит за осма титла на "Уимбълдън", тя ще е и негова втора за годината след триумфа в Австралия.