Кръгът на обвиняемите за НДК не е затворен. Това каза днес главният прокурор Сотир Цацаров няколко часа след като Мирослав Боршош получи обвинителен акт. Цацаров отказа да отговори в прав текст дали няма да бъде обвинен и някой от принципалите на двореца. По-рано днес обаче говорителката му Румяна Арнаудова каза, че и това може да стане.

Още преди главният прокурор намекна, че ще бъдат разпитани 4-ма министри - Томислав Дончев, Лиляна Павлова, Вежди Рашидов и Деница Златева. Той призова "да дадем време" на разследващите - макар че не всички договори са порочни, в редица от тях има смущаващи неща.

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош получи днес обвинителен акт от т.нар. звено "Антикорупция" за неправомерно изразходване на бюджетни средства. Става въпрос за част от 17-те млн. лева, които са отпуснати на НДК за европредседателството ни.

Боршош дойде с адвокат Даниела Доковска и бе съвсем лаконичен на излизане, след като получи обвинителен акт.

"Искам да кажа, че не се отказвам от всичко, което съм свършил през тези две години, заставам зад работата си, зад всичко, което сме постигнали. Всичко, което сме правили, е не само важно и значимо, но и по законен път."

Така той обяви, че свършеното от него като шеф на НДК е освен добро и законосъобразно.

Общо двамата останаха при прокурорите около 10-ина минути.

Доскорошният директор на Двореца каза, че е поискал, но не са му били предоставени никакви доказателства. Боршош обеща да се отчете по-подробно следващия вторник пред временната парламентарна комисия, създадена по случая.