Малките часове на днешния ден. Всички в центъра на София спят. В един момент започва продължителна пукотевица. Звукът е като от заря, но е много по-мощен. Продължава повече от минута.

Ако сте преживели това и все още се чудите каква е тази "война", време е за отговора - футболна война.

Тази вечер на стадион "Георги Аспарухов" ще се играе реваншът от втория предварителен кръг на Лига Европа между "Левски" (София) и "Хайдук" (Сплит). В първия мач хърватите победиха с 1:0 и на "сините" им е необходима само победа, при това с поне два гола разлика, за да се класират.

След инцидентите в Задар преди седмица, където се игра първият мач, феновете на "Левски" решиха да не позволят на играчите на противника да спят. Хърватските футболисти бяха настанени в "Хилтън". Около 4 часа тази сутрин хотелът бе буквално обстрелван от привърженици на "Левски" с фойерверки и сигнални ракети.

Вечерта преди мача в Задар бе запалена кола на "сини фенове". Имаше сбивания с ранени и 18 арестувани. В деня на сблъсъка пък полицаите проверяваха пред входа на стадиона левскарите с дрегер. Десетина души не бяха допуснати вътре и бяха откарани в участъка.