Добавката за "прослужено време“ остава, стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов и синдикатите днес. 

Вицепремиерът Валери Симеонов пък се извини публично за изразеното лично мнение в полза на отпадането й в качеството си на... работодател. 

В предходните дни редица членове на парламентарната група на „Обединените патриоти“ се разграничиха от изявленията му. 

„Без някой да го е искал от мен, лично изказвам съжаление за отзвука, който предизвикаха думите ми, личното ми мнение. Преценявам, че беше грешка да казвам личното си мнение, защото то се прие като позиция на правителството и се наложи да се влиза в този неприятен обяснителен режим“, отбеляза Симеонов. 

И обеща занапред да се постарае „това да не се повтаря“. 

Малко по-рано се състоя среща при министър-председателя с финансовия министър Владислав Горанов и представители на синдикатите. 

Повод за нея бе именно широкият медиен отзвук от изявленията на вицепремиера Симеонов, който се обяви за отпадането на клас „прослужено време“ за заплатите на работниците.

Вчера той беше доста радикален: 

„Може би не трябва да имам собствено мнение, като съм вицепремиер?! Или пък - о, какъв ужас, ако моето мнение не съвпадне с това на БСП и на Корнелия Нинова, която не я знам колко стаж има". 

Днес Симеонов даде на заден с обяснението, че не е съгласувал личното си мнение на "вицепремиер и работодател" с това на премиера. 

„От срещата при Борисов разбрах, че това което коментираме, а именно добавката за професионален опит и стаж, не е темата на България в момента“, заяви от своя страна лидерът на КНСБ Пламен Димитров