Делян Пеевски не е бил в ръководството на КТБ и не е контролирал банката, значи, ако е бил клиент, е сред ощетените от фалита. Това заяви депутатката от ГЕРБ Менда Стоянова в ефира на бТВ тази сутрин. А по отношение на твърденията, че Пеевски е замесен във фалита, тя заяви:

"Е, това е в сферата на клюките."

Стоянова заяви, че няма да коментира работата на прокуратурата, но според нея парите от банката няма да се върнат, "потънали са в много проекти".

"Ако осъдим правилните, няма ли да възстановим част от тях?", попита водещият Антон Хекимян.

"Надявам се така да се случи", каза тя.

Според нея има ниски заплати на много други хора в бюджетния сектор - социалните работници например, просто полицаите са най-шумни. Но това нямало да стане с изкуствено увеличаване и протести.

"Пътят за увеличаване на заплатите в реалния сектор и бюджетната сфера е растеж на икономиката. И то не само икономика, а и каква икономика - искаме високоефективна, която носи по-голяма добавена стойност."

На тезата на синдикатите, че в България бизнесът отделя по-малко от приходите си за заплати, отколкото в съседни Сърбия и Македония, тя отбеляза:

"Не бих се доверила на синдикатите, бих проверила реалните цифри, сега ги нямам пред себе си. При липса на работна ръка няма работодател, който ще се лиши от своите работници, защото не иска да дава по-високи заплати."

Стоянова коментира накратко и финала на сесията на Народното събрание, което е в края на тази седмица - след това депутатите излизат в лятна ваканция.

"Не може Народното събрание постоянно да приема закони. Това не е добре. Това значи постоянна промяна по закони. Колкото повече времето напредва, Народното събрание ще прави по-малко закони. То има много други важни функции, например контролната му функция към изпълнителната власт."