Николай Митов остава поне засега старши треньор на "Левски".

Това гласят последните новини от "Герена", които, естествено, могат да се окажат и предпоследни.

За оставка или уволнение на Митов се заговори веднага след неделния мач, в който "Левски" завърши 0:0 като гост на "Локомотив" (Пловдив). "Сините" не можаха да спечелят, въпреки че съперниците им играха последния половин час с човек по-малко заради получен червен картон.

А в последните си 4 официални мача тимът ог "Герена" е вкарал само 1 гол. Балансът в тези срещи е 1 победа, 1 равен и 2 загуби.

Митов е получил ултиматум в третия кръг от първенството ръководеният от него отбор задължително да бие абсолютния новак "Витоша" (Бистрица). "Левски" е изитрал досега само един шампионатен мач. Домакинството срещу "Лудогорец" в първия кръг бе отложено за септември, уж с цел добро представяне на "сините" срещу хърватския "Хайдук". Това обаче не се случи - 0:1 в Сплит и 1:2 в София.

Според непотвърдени слухове ръководството на "Левски" води преговори с треньор от Балканите, който да наследи Митов. Оставало само специалистът да договори условията си.

Същевременно "Дунав" направи 1:1 като домакин срещу "Берое". А в неделя вечер "Ботев" победи насред София "Славия" с 3:2 и очаква в приповдигнато настроение да приеме ЦСКА, който в първите си два мача е спечелил само 1 точка.