Състоянието на пребитите от маскирани мъже нотариуска Валентина Механджийска и дъщеря й е стабилно, адекватни са, но с множество рани от побоя и в стрес. Това каза директорът на Клиниката по лицево-челюстна хирургия на болница „Св. Анна” д-р Желю Димов, предаде Би Ти Ви. 

Вчера в късния следобед - около 17 ч., двете жени станаха жертва на неизвестни маскирани мъже насред бул. "Драган Цанков" до Борисовата градина. Целта на нападението е била именно побой, тъй като двете не са били ограбени. Майката има сериозни травми по главата от ударите, съобщиха от болницата. Дъщеря й не е по-леко пострадала, и двете са със сериозни травми от охлузвания и според лекарите е възможно те да са от влачене по земята. Нанесени са множество удари по лицата на двете жени.

Заради преживения стрес и уплаха на пребитите жени им предстои среща с психолог, а според това как реагират травмите на лечението се очаква да бъдат изписани за домашно лечение след няколко дни. 

Нападателите продължават да са неизвестни, а полицията да ги издирва. Органите на реда вече са разпитали Механджийска.

Председателят на Съвета на нотариусите Димитър Танев е убеден, че побоят над колегите му не е свързан с работата им. По думите му Механджийска е лъчезарна, праволинейна в работата си и уважавана от гражданите, съобщи той пред Нова тв.