Какво е общото между заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев, от една страна, и турския президент Реджеп Тайип Ердоган и вицепрезидента на САЩ Майк Пенс, от друга?

Общото е, че и тримата възразяват срещу присъствието на Дарвин и еволюционната теория за произхода на човека в учебните програми. Или поне искат да "отворят очите" на децата и за други версии. Например за тази, че Господ Бог е създал всичко за седем дни преди няколко хиляди години.

Нека религиозните хора си вярват в каквото пожелаят, но да облъчват децата в училище с подобни нелепици – това не бива да препоръчва нито един отговорен политик.

Нека Ердоган и Пенс се отчитат пред собствените си избиратели, мен в случая ме интересува Йордан Цонев (с добре известния прякор). И кой знае защо си спомням, че той, поне навремето, сякаш се интересуваше повече от скъпи часовници, отколкото от възникването на Вселената, Господ Бог и образованието на децата. А както знаем, скъпите часовници са слабост и на някои високопоставени сановници от Българската православна църква.

Тъкмо един от тях сега връчи орден на Цонев.

Толкова по въпроса за Дарвин, часовниците и сановниците.

"Дойче веле"