"Реал" (Мадрид) и "Монако" са постигнали принципно съгласие за трансфера на Килиан Мбапе за 180 милиона евро, съобщи испанският вестник "Марка".

Сумата ще остави далеч зад себе си всички досегашни рекорди във футбола. Номер 1 засега е продажбата миналото лято на друг французин - Пол Погба, от "Ювентус" на "Манчестър Юнайтед" за 105 милиона евро.

Според информация на "Марка" 12-кратните европейски шампиони са се съгласили да платят веднага 160 милиона евро. Останалите 20 млн. ще бъдат платени в зависимост от представянето му с бялата фланелка.

Мбапе, който е младата надежда на френския футбол, е едва 18-годишен.

Щом всичко бъде договорено, звездата ще подпише 6-годишен договор с "Реал". През всяка от тях той ще получава чисти 7 милиона евро. Желанието на европейските шампиони е той да се включи в отбора в близките дни.

Миналата седмица трансферът на Мбапе бил обсъждан между "Монако" и "Реал". "Монегаските" искали 190 милиона евро. Нещата отишли в задънена улица, докато лично старши треньорът на испанския тим Зинедин Зидан не дал личното си съгласие да има Мбапе.

Същевременно в "Барселона" продължава драмата около бразилеца Неймар. Последните новини гласят, че френският "Пари Сен Жермен" е готов да развърже кесията и да плати неустойката в размер на 222 милиона евро, тъй като договорът на футболиста не е изтекъл.

За полунощ е насрочена пресконференция, на която може да бъде съобщена важна новина. Положението с Неймар е 50:50. Вчера съотборникът му Жерар Пике разпространи в туитър снимка с текста "Остава!" След това близките на Неймар реагираха с изненада. Самият бразилски нападател не е коментирал засега нищо.