Барбара Синатра, четвъртата и последна съпруга на легендарния актьор и певец Франк Синатра, се спомина на 90-годишна възраст, съобщи ръководителят на носещия нейното име Център за защита на деца.

Барбара Синатра е издъхнала вчера в дома си в Ранчо Мираж, щата Калифорния. В сетните й часове край нея са били най-близките й и приятели.

Бившата манекенка от 50-те години на миналия век през 1976 г. мина под венчило с Франк Синатра. Тогава той e на 60 г., тя - на 49. За нея Франк е трети съпруг, а за него Барбара - четвърта жена, с която сключи брак. Той продължи най-дълго – цели 22 години, до неговата смърт през 1998 г.

Преди това Франк Синатра беше женен за Нанси Барбато, Ава Гарднър и Миа Фароу.

През 1986 г. Барбара и Франк Синатра основават Център за деца “Барбара Синатра”. Помогнали са на над 20 000 млади жертви на физически, сексуален и психически тормоз. До сетните си дни Барбара е била ангажирана в центъра, дарявала е средства, набирала е дарения и е била сред подпомаганите от центъра деца.

Барбара е родена на 10 март 1927 г. в Босуърд, щата Мисури. Тя се прочува не само като манекенка и съпруга на Франк Синатра, а и като автор. Написа автобиографичната си книга “Синеоката дама - животът ми с Франк Синатра”. 
От първя си брак, сключен през 1940 г. с Робърт Харисън Оливър, има син - Робърт Оливър.

За първи път стъпва на модния подиум през 1950 г. Втория си брак сключва на 18 септември 1959 г. с актьора и комик Зепо Маркс. Двамата се развеждат след 14 години съвместен живот.

Три години след раздялата, на 11 юли 1976 г., Барбара минава под венчило с Франк Синатра.