Камила е подала заявление за развод и иска от принц Чарлз 200 милиона британски лири, за да мълчи и не разказва нищо от живота в кралското семейство, съобщава "Интернешънъл бизнес таймс".

След девет години брак херцогинята явно не е издържала и задействала бракоразводния процес. Камила е "ученическата" любов на принца. Още докато беше женен за народната любимка лейди Даяна, Чарлз изневеряваше с дългогодишната си приятелка. Тогава той се оправдаваше, че тя му била душеприказчик. Паркър-Боулз търпеливо изчакваше своя час и след смъртта на Даяна вече успя да влезе под кожата на кралското семейство и да сключи брак с престолонаследника.

Може би затова сега кралица Елизабет II е бясна и нарече действията на снаха си: "Позор".

Камила обаче явно не се трогва от мнението на коронованата особа и повече я интересува материалното обезпечаване на бъдещето й. Тя изготвила конкретен списък с искания, за които 65-годишният принц да и плати. Сметната била и цената на нейното мълчание, като Камила изрично обещала да не разкрива нито тайни от семейния живот на двамата, нито секрети на британската монархия. Общата сума тя определила на 200 милиона паунда. Според някои специалисти тези пари пари били малко и ако херцогинята хване обигран адвокат, може да изкопчи значително повече.

Корицата на британско списание, което съобщава за развода.

Елизабет II обаче никак не била съгласна да се плаща каквото и да било на "предателката". Тя отсякла, че няма да й даде нито едно пени. Иначе била одобрила раздялата на сина й с нея.

Засега всичко на Острова е в сферата на слуховете и няма официално съобщение за разтрогването на брака.

Чарлз и Камила се ожениха през април 2005 г. И за двамата това беше второ минаване през венчилото. Първият брак на принца бе с Даяна Спенсър. Двамата се разделиха през 1996 г.  Само година по-късно тя загина в зверска катастрофа с любовника си точно срещу българското посолство в Париж - в тунела "Алма". И до днес се говори, че смъртоносният инцидент не е бил случаен, а умишлено убийство.

Така че Камила да внимава - освен да продаде мълчанието си, трябва да купи и живота си, коментират наблюдатели на Острова.